FAQ's (Veelgestelde vragen)

Radiatoren

Terug naar FAQ's

Populaire FAQ's

• Wat is een oliegevulde radiator?

Oliegevulde radiatoren behoren tot de meest voorkomende elektrische radiatoren en verwarmen de lucht zowel door convectie en gedeeltelijk door straling. Een elektrisch verwarmingselement verwarmt de olie in de radiator, die vervolgens warmte overdraagt ​​aan het oppervlak, waar het uitgewisseld wordt met de omgevingslucht.

• Wat is een convector?

Ventilatorconvectoren zijn elektrische verwarmingsapparaten waarin warmte wordt verspreid door een stroom van warme lucht, in andere woorden, door convectie. De lucht wordt verwarmd door convectie, en stijgt dus. Deze beweging van de lucht zorgt ervoor dat warmte erg snel wordt verspreid door de kamer. Convectie is de beste manier om snel een ruimte te verwarmen.

• Wat is een ventilator kachel met een keramisch verwarminselement (PTC)?

PTC-apparaten gebruiken keramische verwarmingselementen. Dankzij keramische elementen kan het apparaat de warmte-afgifte aanpassen en dus ook minder stroom verbruiken. Hoe lager de temperatuur, hoe meer warmte afgegeven wordt door het apparaat, als de kamertemperatuur toeneemt, vermindert de warmte-afgifte van het warmingselement en dus ook het energieverbruik.

• Wat is een ventilator kachel met een traditioneel verwarmingselement?

Dit is een elektrisch apparaat met een verwarmingselement om de lucht te verwarmen en een ventilator om de warme lucht in de ruimte te blazen. Een ventilatorkachel is een uitstekend apparaat voor verwarming van badkamers of andere ruimtes in het huis.

• Mag het apparaat worden gebruikt met een verlengsnoer?

Onze apparaten mogen niet worden gebruikt met een verlengsnoer.

• Mag het apparaat worden beschilderd?

Nee, het apparaat mag niet worden beschilderd.

• Wat zijn comfartable omstandigheden binnenshuis?

Ideale comfort waarden in de winter zijn een temperatuur van ongeveer 21 ° C en een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 -60%.

• Welke stappen moeten er worden genomen voordat u het apparaat gaat gebruiken?

Controleer het apparaat en de netsnoer altijd; dek het apparaat nooit af, zelfs niet tijdelijk, om het risico van oververhitting te voorkomen; houdt het apparaat uit de buurt van brandbare objecten; rol het netsnoer helemaal af wanneer u het apparaat gebruikt; laat het apparaat niet in contact komen met water; zorg ervoor dat de nominale spanning van het apparaat overeenkomt met de netspanning.

• Mag ik het apparaat zelf demonteren?

Haal het apparaat nooit zelf uit elkaar. Indien het apparaat niet naar behoren is gerepareerd, kan dit gevaarlijk zijn voor de gebruiker. Als het apparaat niet werkt of beschadigd is, neem direct contact op met een geautoriseerd servicecenter.

• Waarom zijn er verschillende types thermostaten?

De thermostaat schakelt het apparaat in of uit bij de ingestelde temperatuur door de gebruiker. De term "veiligheidsthermostaat" verwijst naar een eenvoudige temperatuur begrenzer (een vereiste veiligheid in overeenstemming met de Europese wetgeving) waar de gebruiker geen controle over heeft.

• Zijn er voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen bij de opslag van het apparaat?

Zorg ervoor dat het apparaat voldoende is afgekoeld, en bewaar deze op een droge plaats.

• Hoe weet ik welk apparaat het beste bij mijn behoeften past?

Als u direct warmte voor een korte periode nodig heeft, raden wij traditionele of keramische ventilatorkachels aan. Als u echter langdurig warmte nodig heeft, raden wij convectoren of oliegevulde radiatoren aan. Bij de keuze van het apparaat, moet u ook de grootte van de te verwarmen ruimte in acht nemen.

• Hoe kan ik het apparaat reinigen?

Voordat u het apparaat reinigt, zorgt u ervoor dat het niet is aangesloten.Gebruik een vochtige doek om het apparaat schoon te maken. Gebruik geen schuurmiddelen, want deze kunnen schade toebrengen aan het apparaat. Het wordt aanbevolen om tenminste één keer per jaar de binnen-en buitenkant van de roosters te reinigen (met een stofzuiger waar nodig).

• Hoe werkt het apparaat in de ventilatie-modus?

De motor loopt, maar de verwarmingselementen worden niet geactiveerd.

• Hoe installeer ik het apparaat aan de muur (indien mogelijk)?

Volg zorgvuldig de informatie in de gebruiksaanwijzing.

• Hoe kan ik het apparaat zo optimaal mogelijk gebruiken?

Steek geen voorwerpen in het apparaat. Houd het apparaat buiten bereik van kinderen, dieren of personen met een handicap. Gebruik het apparaat nooit in vuile kamers of waar sprake is van brandgevaar. Als het netsnoer beschadigd is, laat het dan vervangen door de fabrikant, of neem contact op met een erkend servicecentrum.

• Wat zijn decibels - dB?

De decibel is de internationale meeteenheid voor geluid.
    40 dB(A) is het geluidsniveau in een bibliotheek;
    120 dB(A), daarentegen, is het geluid dat een vliegtuig bij het opstijgen maakt.
    Elke stijging van ongeveer 3 dB (A), verdubbelt het lawaai dat wij waarnemen.

Zoek Veelgestelde vragen

De FAQ's (Veelgestelde vragen) geven u meer informatie over uw producten.